|

23 april – Återbruksrunda & Inspirationsdag

Lördag 23 april kl 10-16. Ta en härlig tur i vårens tid. Handla smart. Gör skillnad. Välkommen till en fin dag – rundtur i Od-Alboga Sämsjön/Sandsken-bygden.
Återbruksrunda & Inspirationsdag
Handla secondhand. Några tema är: Hus & Hem. Barnsaker. Byggmaterial. Färg & form. Mode. Med Mera!
Inspirationsdag. Miljövänliga produkter för vård av hus & hem. Målarstudio för möbler. Kunskap om kompostering. Med Mera.
Quizrunda med papper och penna eller på din telefon via en app! Mathantverk från bygden som priser!
Fikaplatser!
Välkommen! KARTA – Se längst ned på denna sida – och även denna länk till pdf-karta.

 • Lilla Retro & Loppisbutiken
  Vår filosofi är att det är roligt att sakerna vi säljer får vara med ett varv till och får ett nytt liv i ett annat hem. Vi har lampor, porslin, handvävda trasmattor, småmöbler, tavlor, husgeråd, böcker och mycket, mycket annat. Många av prylarna är från 50-60-talet, men även ännu äldre och nyare finns på våra hyllor och bord.
  Vi har öppet mellan kl. 10-17
 • Skolan Od, Föräldraföreningen arrangerar; Barntema!
  Försäljning av sport/fritidsartiklar, barninredning, böcker, leksaker etc.
 • Källeberg – I ladugården på Källeberg försäljning av många bra-hasaker; inte minst möbler, och tema hus & hem, diverse virke, fårnät. Husgeråd.
 • Haragården – Återbruk byggtema: Bra beg. balkongdörrar, bra beg, ytterdörr, verandafönster 8 st, komplett brokvist, stolpar, överstycke och räcker. Gamla innerdörrar (lämpliga till sänggavlar). Nya diskbänkar och badrumsblandare från tapwell. Gamla och nya diskbänkar. Verktyg. Hitachi 18v batterimaskiner. Byggkompressorer. Möbler. Hästsaker. mm.
 • Butik 11hektar
  I vår klimatsmarta och framtidsvänliga butik hittar du inte minst produkter för att vårda dina redan befintliga ting. Såpa för att återfetta golv och trall, nopp-borttagare skonsamma för dina kläder, diverse fläckborttagning för hem och textil. Och mycket mer därtill. Vårt sortiment är noga utvalt utifrån förpackning, innehåll och transport. Vänligt mot likväl hud som natur.
 • Upptorp. Lillegårdens Maskinhall: Här finner du fönster/fönsterkarmar dörrar, kakel diverse möbler samt husgeråd. Välkomna att fynda!
 • Storegården, Alboga; Öppet Lördag 23 april: 10-15, butiken öppen till kl. 16.
 • Återbruk och uppcycle av möbel. Åse, Maja och Anki jobbar med egna projekt, live i vår Chalk Paint målarstudio. Titta in och se hur det kan gå till.
 • Kompostera mera! Att kompostera är en god gärning för miljön och ett sätt att skapa ett eget kretslopp hemma. Expert hemmaodlaren Viveka visar och delar kunskap och egen erfarenhet av att kompostera i sin trädgård. Välkommen till vår butiksträdgård och samtala, inspireras och dela med dig av egen kunskap kring komposten
 • Premiär för vår alldeles egna, supermiljövänliga och 100% naturliga väggfärg, som vi har tagit fram för att göra ditt sovrum till en hälsosam oas. Godnattpuss Sovrumsfärg visas i en spännande pop-up utställning i butikens trädgårdsbod. Kika förbi och ta reda på hur du kan förbättra luftkvalitén, i rummet där du tar upp till hälften av livets andetag.
 • Vackert och återbrukat i hemmet. Dagens återbrukat material används på allt mer sofistikerade sätt. Idag går det att värna om planeten och välja återbruk, även när du handlar nyproducerade föremål till ditt hem. Kom på en upptäcktsfärd i butiken på Storegården där vi lyfter fram en del av allt det vackra, återbrukat vi har hittat till dig.
 • Pernilla är skräddare som driver det egna klädmärket och syr kläder i små, unika kollektioner, av återbruksmaterial och tyger som har blivit över i produktioner ute i Europa. Det handlar om personliga favoritplagg som du kommer att använda mycket och länge. Träffa Pernilla i gästhuset på Storegården där hon hänger fram delar av sin kollektion. Se och handla hennes plagg, och snacka stil-tips och garderobsaktivering – ett het ämne som hon är expert på. 
 • Enkel fika till förmån för Ukraina. Under dagen kommer vi att erbjuda möjlighet att köpa fika hos oss – kaffe eller te och hembakade kakor. Intäkten kommer att skänkas till välgörenhetsorganisationer som arbetar med Ukraina. OBS! Vi har ingen café-lokal utan kommer att ordna några sittplatser ute, om vädret tillåter.
 • Alboga gamla skola:
  Respektive Bord med bra-ha saker och inspirerande ting.
  Gammalt och nytt i en härlig mix. Småmöbler. Stolar & bord.
  Utomhus: Återbruk – tema hus.
  Crea Diem Bokcafé:
 • Waste-No-Waste Handla klimatsmarta produkter! Conny berättar hur företaget Waste-No Waste arbetar med att ta tillvara redan producerat material och ”återvinner” detta redan i produktionsprocessen. Designarbetet utifrån materialet – och blir till nya attraktiva produkter!
 • UF-företaget Note-it säljer personligt och hållbart anteckningsblock med tidlös och stilren design.
 • QUIZ-runda – med papper och penna eller på din mobiltelefon. Mathantverkspriser från bygden! – Flera Fikaplatser!
APRIL – En fantastisk vårmånad – Ta en tur i landskapet – En kreativ dag. Välkommen!

Od-Alboga Sjämsjön/Sandsken - bygden

Similar Posts