|

Utställning Framtidens Boende – Unga Idégivare

”Unga Idégivare – Framtidens boende” – temat lanserades av OAS-projektet precis innan jul 2021 och avslutades i slutet februari 2022. Se de inlämnade presentationerna nedan; visualiserade idéer skapade av barn och unga, med beskrivning i text till respektive bild.
Eloge till alla! Fantastiska presentationer – tema Framtidens Boende!

Moas framtidshus

Huset är miljövänligt med både vind- och vattenkraftverk. Huset är självförsörjande på el. Huset ligger vid en massa träd för att binda koldioxid. Det finns balkonger med överdragbart tak. Det finns även inslag av fantasi för att göra världen lite roligare.
Moa, bild, 15 år
Alice, text, 15 år

Flygande hus

Ett hus där man kan komma ifrån människor och deras uppfinningar som förstör jorden.
Nelly, 13 år
Framtidens hus

Hus med höga blommor.
Ellen, 12 år

Ellas svamp- och insektshus

Huset är gjort av en svamp för att använda miljövänligt material. Huset är byggt för insekter eftersom dessa varelser har en så stor roll i växters liv. Växter behövs för att miljön ska klara sig. Huset är gjort för att insekter ska få det bra och inte så tydligt hittas och dödas (svampen är gjord för kamouflage också). Det finns mycket gröna växter för fotosyntesens skull.
Ella, bild, 13 år
Alice, text, 15 år

Julias hus

Svampen visar att miljön har ett ljus i det kommande mörker som måste räddas. Klockorna symboliserar att tiden rinner ut och att vi måste göra något i tid.
Julia, bild, 13 år
Alice, text, 15 år

Framtidens hus

Emma, 12 år

Framtidens hus

I framtiden hoppas vi att alla ska bo på landet. Om alla skulle göra det hade gasutsläppen minskat då vi nu åker till affären bara för att köpa t.ex morötter och potatis när vi kan odla väldigt många saker hemma om fler människor skaffade kor. Vi skulle även kunna fixa våra egna ägg med hjälp av hönor. När vi behöver åka till affären m.m. så ofta förstörs miljön mer och mer. Den globala uppvärmningen är i full gång och skärper vi oss inte kommer planeten sakta, sakta att förstöras.
Signe, 10 år
Saga, 10 år

Framtidens djurvänligaste hus

Vi heter Almina, Zandra och Luna. Vårt hus är väldigt natur- och djurvänligt. Huset är anpassat för oss människor att bo i men det är även anpassat för grodor, bin och katter ska kunna bo i huset (djuren som kan bo i huset är våra favorit-djur).
Almina, 12 år
Zandra, 12 år
Luna, 12 årFramtidens hus – bild 1/2

Målningen med björkar: Ett tält i en somrig björkskog med en glänta och ett berg i dagen. Här skulle många behöva bo för att det är fint och lugnt.

Gustaf, 8 år
Framtidens hus – bild 2/2

I en trädgård med äppelträd och stora buskar där man kan gömma sig finns även ett litet hus med grusgång som knastrar när man går på den.

Två boenden i miljöer som ger lugn i sinnet helt enkelt hälsar Gustaf.

Gustaf, 8 årGlashus

Detta hur har många stora fönster. Fönstren har en kontroll som kan dra ner persienner och upp. Rummet högst upp har ett ”moln” som säng. Bakom sängen finns ett akvarium, med ett lock för att mata fiskarna. Rummet på andra våningen har en vit bokhylla. Det är en vanlig säng med två lådor

Diana 12 år
Isabelle, 12 årFramtidens hus

I framtiden så tror jag att jag är rik. Så jag tänkte vi kunde göra ett modernt hus.

Bella, 13 år
Meja, 13 år

Similar Posts